Dobrodošli na stranice Udruge roditelja djece astmatičara grada Zagreba.Cilj ovih stranica a i same udruge je promicanje znanja o astmi i kroničnim plućnim bolestima, bolja povezanost pacijenata i njihovih roditelja, pružanje pomoći na korist pacijentu i cjelokupnom društvu.

Aktivnosti udruge se za sada ogledaju u organiziranim sastancima na teme koje su u svezi astme, od liječenja astme do korisnih uputa za članove. Očekuje se veća inicijativa roditelja u širenju aktivnosti Udruge, te jačanju utjecaja Udruge na rješavanju problema sa kojima se oboljeli susreću u liječenju astme.


                                  
Aktualnosti

                         Postali smo članica EFA-e

Ka jedini predstavnik Hrvatske pridružili smo Savezu Europskih udruga pacijenata sa alergijama i bolestima dišnog sustava. Vise o EFA-i potražite na www.efanet.org

                       Sastanak i skupština udruge

Pozivamo vas na sastanak i skupštinu udruge koja će se održati u ponedjeljak 19.3.2014. u 17:45h u Plavom salonu Dječje bolnice Srebrnjak, Srebrnjak 100, Zagreb.

Teme:
 • osmislit ćemo plan i program udruge za 2014. : izvješće o radu udruge u 2013. godini, prijedlozi za izlet, udruženje u EFA-u, potrebe roditelja za medicinska pomagala i dr.
 • poslušat ćemo savjete iz Thalassotherapie Crikvenice: dr.med. Silvije Šegulja specijalist pedijatar (Voditelj odjela respiratorne rehabilitacije djece te pomoćnik ravnatelja za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite), te dipl.oec. Dario Antić (Voditelj odjela ugostiteljstva, marketinga i prodaje)
 • napraviti ćemo kratku izbornu skupštinu udruge kako bi se reorganizirali, ojačali te promovirali na nove načine...molimo sve članove koji su zainteresirani za veću aktivnost u rukovodjenju udruge, računovodstvene ili promotivne poslove da nam se jave.
 • razmijeniti iskustva roditelja npr. pitanja naših članova upućenih HZZO-u
 • ili ćemo samo doći popiti čaj/sok te se ugodno družiti. Naravno, slobodno povedite i djecu.


 •                                  Šahovska škola
  Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima "Aer" i Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb organiziraju šahovsku školu za početnike, za uzrast nižih razreda osnovne škole.

  Škola se održava u Zagrebu, Branimirova 67 (1. kat tržnice) u terminima subotom od 14 do 17 sati.

  Približno trajanje termina je oko dva sata, a ovisno od zainteresiranosti djece može trajati i duže. Postoji pogodnost prvih mjesec dana da polaznici mogu dolaziti s roditeljima bez obaveze, da roditelji mogu vidjeti da li djete zadržava interes za šah itd. Ukoliko se pokaze interes djete je onda potrebno učlaniti u klub.

  Prijem novih polaznika predviđen je do 1. ožujka 2014. godine.


  Više informacija na :
  Dejan Glišić, predsjednik ŠK "Aer"
  Kontakt mobitel: 098-9209-165
  E-mail: branimirac.pk4@gmail.com

  www.pzrdig2.bloger.hr
         Edukacijsko terapijski izlet u Crikvenicu - 29.09.2012.

  Zahvaljujemo svim članovima koji su bili na izletu te VELIKO HVALA Thalassotherapiji Crikvenica na gostoprimstvu. Takodjer va obavijstavamo da smo produžili suradnju sa Thalassotherapijom Crikvenica i u 2014 te sugeriramo da iskoristite i tu pogodnost vezanu uz još povoljnije cijene smještaj u navedenoj ustanovi.
  Planira se druženje članova udruge na Jarunu..više info uskoro

  Članovima udruge dostupne su nove pogodnosti:

  50% popusta na  haloterapiju u NaCl slanom centru,

  20 % pupusta na pretrage u Poliklinici Salzer,

  Popust na smještaj u "Thalassotherapia Crikvenica",

  Mogućnost dobivanja medicinskih pomagala 

   te druge pogodnosti
  Saznajte više...

  ***

  "Kap u moru" ili...
  molimo članove da se aktiviraju

  >>pročitaj više


  Zanimljivosti
  Poznate ličnosti koje su bolovale ili boluju od astme: 
   - Duje Draganja
   - Ana Jelušić 
   - Jackie  Joyner-    Kersee
   - Dennis Rodman