Početna stranica Hrvatski jezik Jezično izražavanje Književnost Lektira Medijska kultura Glagoljica Novinarska družina Kutak za profesore
DOGODILO SE
NA DANAŠNJI DAN


 

Stranice su kreirane
17. 7. 2007.
© Martina Valec-Rebić, prof.
Datum zadnje promjene:
24. 2. 2013.

Ako imate pitanja, ideje, kritike i sl.,  pišite na
 martinarebic@gmail.comBroj posjeta stranici:

Free Counters


 
Tko smo i kamo idemo?

 


Ovaj šaljivi strip pokazuje probleme koje u komunikaciji ima današnji čovjek. Iako se ponekad jako dobro međusobno razumijemo koristeći nejezične znakove (sjetimo se samo isplaženih jezika ili prijeteći dignutih prstiju), ipak je jezik sredstvo komunikacije kojim se čovjek uzdigao iznad ostalih živih bića na Zemlji. Da bismo mogli što bolje komunicirati s okolinom, potrebno nam je poznavanje jezika - našeg dragog hrvatskog jezika.

Stotinu mogućnosti ima da i vi pridonesete boljem poznavanju hrvatskoga jezika i širenju jezične kulture u svojoj sredini.

JEZIČNA KULTURA NIJE ZADATAK POSEBNO ODABRANIH LJUDI.
JEZIČNA KULTURA ZADATAK JE SVAKOG POJEDINCA.

 

Svjetska digitalna knjižnica 

U Parizu je službeno pokrenuta Svjetska digitalna knjižnica. U njoj se besplatno može pristupiti izboru dokumenata nacionalnih knjižnica brojnih zemalja u svijetu. Među ponuđenim sadržajima su neki od najranijih pisanih radova čovječanstva, a na raspolaganju su i rane fotografije, filmovi i zvučni zapisi.
"Ovo nije online bibliografija. Ovo su jedinstvena djela, pristupačna na samo nekoliko mjesta na svijetu... To ne možete pronaći igdje drugdje", rekao je James Billington, ravnatelj Knjižnice američkog Kongresa.


PROSLOV

Da profesori nisu samo "knjiški moljci", nego da se znaju i žele služiti suvremenim medijima, trebala bi svjedočiti i ova stranica.  Cilj joj je buditi interes i ljubav prema materinskom jeziku i knjizi.
Stranice su namijenjene učenicima OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, ali i učenicama drugih osnovnih škola, kao pomoć u učenju - nude savjete, obilje informacija, korisnih poveznica, razne materijale poput kvizova i listića.
 Zamišljene su kao mozaik čiji kamenčići tvore sliku predmeta hrvatski jezik. Svakome od pet područja (hrvatski jezik, književnost, lektira, jezično izražavanje i medijska kultura)  posvećena je zasebna stranica.Korisne poveznice (linkovi)
Carnetov portal za škole
Priručnik za učenje i poučavanje
http://www.odlikasi.hr/Default.aspx?tabid=1
Digitalizirana baština

Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci
Bonton na internetuKnjiga gostiju